chili sauce logo
bhut jolokia

Chili kan nemt dyrkes i Danmark

Dyrk dine egne frø

Chili er faktisk en ret nem plante at dyrke i Danmark – finten er dog at chili har et længere liv end vores normale sommer kan leve op til. Derfor starter alle chili dyrkere tidligt, mange allerede i februar med at så frø i minidrivhuse og have dem stående i vindueskarmen indtil det bliver varmt nok ude på terrassen eller drivhuset. Chili plejer også at følge den regel, at jo stærkere de er, desto længere tid er de om at modne.

Da der endnu er god tid til næste sæson, vil jeg ikke komme for meget ind på dyrkning fra frø, men henviser i stedet til denne Guide i chili dyrkning.

Køb dine frø

Gider du ikke selv rode med frø, kan du også købe dine chili planter klar til udplantning – bla. Gartneri Toftegaard udsender chili omkring 1. maj hvert år. Jeg har et par af hendes også i drivhuset. Bestilling og levering fungerede fint.

Personligt har jeg ca. 30 forskellige sorter på min ejendom – en masse i drivhuset – fordelt i potter af forskellig størrelse og i mit drivhusbed, nogen plantet ud forskellige steder i haven og andre i krukker på terrasen. Selv et par sorter i vindueskarmen i køkkenet, så jeg hurtigt kan hapse en frisk chili til maden.

Chili vil godt have plads og du kan altid styre din chili via den potte du giver den løbende. Desto mere plads og jord, desto større og flere frugter vil din chili plante sætte.
Jeg satte mine chili frø til spiring i starten af marts, og har den sidste lille måneds tid dagligt kunne hente friske chili. Men som nævnt tidligere, så er nogen af de stærke chili som Bhut Jolokia endnu ikke tæt på at være moden, Dog har jeg virkelig mange frugter på min plante. Se billedet til højre.

Regner med at snuppe et par billeder løbende af både planter og frugter i takt med de bliver høstet. Nogen af dem fra drivhuset kan ses her.

GD Star Rating
loading…

Udgivet

i

af

Kommentarer

4 svar til “Chili kan nemt dyrkes i Danmark”

 1. Mikkel Kongsfelt Avatar

  Fungerer det også fint at have chili udendørs, ligesom med tomater?

  1. Chilinørden Avatar

   Absolut — jeg har adskillige i krukker og potter der står på min terrasse sammen med tomaten.
   De kan også ryge på friland, men vil sige at mine frilands chili planter ikke er blevet lige så store som dem jeg har lidt mere beskyttet i potter/krukker i læ på terrassen, men de har også fået lov at passe sig selv 100%, så med mere vand/gødning og nipseri ville de med garanti blive lige så store og nok bedre.

 2. Kasper Avatar
  Kasper

  Hej,
  Har I et godt tip til hvornår man kan begynde at høste sine chilifrugter? Jeg har prøvet at dyrke Rød Habanero og Citronchili i år, og der er fint med frugter på planterne — både grønne, men også nogle som har skiftet farve (hhv. til rød og gul). Jeg er i tvivl om hvornår de er modne nok til at høste — håber at I kan hjælpe.

  Mvh. Kasper

  1. Chilinørden Avatar

   Nu 🙂 Well det afhænger af mange ting (tid du fik dem i jorden, hvor meget varme/lys de har fået i vækst og blomster/frugt tiden). Har du rigtig mange frugter kan det godt trække lidt ud i forhold til en plante med få — man kan sagtens tynde ud løbende.

   Men føl på dem og test dem der virker modne — dem der har skiftet farve til deres endelige farve kan du nok godt napse nu vil jeg mene (jeg har høstet alle mine, men de var også i drivhus)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *