Af Chilinørden 6. oktober, 2018 0 Kommentarer

Chili sauce (Bubba chili)

Smagfuld chilisauce lavet udelukkende på en chili (Bubba chili). Der er en middelstærk chili der er lige over Jalapenos i styrke.

Saucen smager skønt, frugt agtig og har et helt godt bid. Passer godt til alt slags mad hvor man vil spice tallerkenen lidt op.

Specifikation på Bubba chili: 10 cm lang blank frugt, som modner fra grøn til rød. Planten bliver 1 meter i 10 liters krukke med et flot udbytte. En dejlig mild og frugtigt smagende chili. En god “all round-chili” til madlavningen. Styrke 5

Ingredienser:

  • 5 dl hakket Bubba chili
  • 1 helt hvidløg
  • Eddike (Vi har brugt æblecider eddike)
  • 1-2 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ dl tomat sauce
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser kan varieres som behag. Kun din fantasi sætter grænsen. Grundlæggende skal der blot chili, eddike, salt i – der ud over kan du selv putte alt i du ønsker.

Start med at hakke chili og hvidløg. Du kan med fordel starte med at blende chili, hvidløg og vand sammen i en blender eller med en stavblender.

Hæld derefter massen i en gryde og varm op under svag varme. Tilsæt eddike, salt, tomat og sukker og lad det simre en lille time under låg.

Blend nu massen igen til en fin lind masse så der ingen klumper er tilbage.

Hæld tilbage i gryden og lad det koge langsomt op igen. Vurder konsistensen, er den for tyk kan du tilsætte mere eddike, er den for tynd kan du koge den længere uden låg indtil den har den konsistens du ønsker.

Hæld den derefter på atamon skoldet flasker eller glas og stil straks på køl.

Chilien er reelt klar efter afkøling, men bliver blot bedre med tid. Den kan holde sig mindst et ½ år på køl.

GD Star Rating
loading...
Chili sauce (Bubba chili), 9.0 out of 10 based on 1 rating
Skrevet i kategorien: Opskrifter

Om skribenten: Chilinørden

Jeg ELSKER chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Jeg har dyrket mine egne chilier siden 2012 - nogle sæsoner har jeg op til 30 forskellige sorter i vækst. Her på siden forsøger jeg at dele lidt af min erfaring med alle jer andre og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen. Håber du vil skrive en kommentar hvis du har ris/ros eller forslag af forskellig art.

Skriv en kommentar