Af Chilinørden 6. oktober 2018 2 Kommentarer

Chili sauce (Bubba chili)

Smagfuld chilisauce lavet udelukkende på en chili (Bubba chili). Der er en middelstærk chili der er lige over Jalapenos i styrke.

Saucen smager skønt, frugt agtig og har et helt godt bid. Passer godt til alt slags mad hvor man vil spice tallerkenen lidt op.

Specifikation på Bubba chili: 10 cm lang blank frugt, som modner fra grøn til rød. Planten bliver 1 meter i 10 liters krukke med et flot udbytte. En dejlig mild og frugtig smagende chili. En god “all round-chili” til madlavningen. Styrke 5

Chili sauce (Bubba chili)

Opskrift på en smagfuld chilisauce lavet udelukkende på én chili (Bubba chili). Der er en middelstærk chili der er lige over Jalapeños i styrke.
Saucen smager skønt, frugt-agtig og har et helt godt bid. Passer godt til alt slags mad hvor man vil spice tallerkenen lidt op.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Chili sauce
Køkken: Dansk
Keyword: bubba, eddike, hvidløg, tomat
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 300 ml
Forfatter: Chilinørden

Ingredienser

  • 5 dl hakket chili Bubba
  • 6 fed hvidløg
  • 2 dl eddike evt. æblecider eddike
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ dl tomat sauce
  • ½ dl vand

Sådan gør du

  • Alle ingredienser kan varieres som behag. Kun din fantasi sætter grænsen. Grundlæggende skal der blot chili, eddike, salt i – der ud over kan du selv putte alt i du ønsker.
  • Start med at hakke chili og hvidløg. Du kan med fordel starte med at blende chili, hvidløg og vand sammen i en blender eller med en stavblender.
  • Hæld derefter massen i en gryde og varm op under svag varme. Tilsæt eddike, salt, tomat og sukker og lad det simre en lille time under låg.
  • Blend nu massen igen til en fin lind masse så der ingen klumper er tilbage.
  • Hæld tilbage i gryden og lad det koge langsomt op igen. Vurder konsistensen, er den for tyk kan du tilsætte mere eddike, er den for tynd kan du koge den længere uden låg indtil den har den konsistens du ønsker.
  • Hæld den derefter på atamon skoldet flasker eller glas og stil straks på køl.
  • Chilien er reelt klar efter afkøling, men bliver blot bedre med tid. Den kan holde sig mindst et ½ år på køl.
GD Star Rating
loading...
Chili sauce (Bubba chili), 9.0 out of 10 based on 1 rating
Skrevet i kategorien: Opskrifter

Om skribenten: Chilinørden

Jeg ELSKER chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Jeg har dyrket mine egne chilier siden 2012 - nogle sæsoner har jeg op til 30 forskellige sorter i vækst. Her på siden forsøger jeg at dele lidt af min erfaring med alle jer andre og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen. Håber du vil skrive en kommentar hvis du har ris/ros eller forslag af forskellig art.

2 Kommentarer til "Chili sauce (Bubba chili)"

Trackback | Kommentar feed

  1. Søren Hemmingsen siger:

    Har smagt bubba chili for nogen år siden og yes den var god. Ville egentlig godt prøve at gro den selv i drivhus, men hvor kan jeg finde frø til den henne? Der jeg søger på google har de den ikke på lager.
    på forhånd tak, Søren

    • Chilinørden siger:

      Jeg har lidt ekstra frø jeg kan sende dig fra sidste års høst. Dog har jeg ikke haft nogen isoleret frugter, så der er en chance for den faktisk er kryds-befrugtet med en anden chili og ikke sig selv (kan give en ny form for chili). Men hvis du vil prøve den, kan jeg godt sende en lille pose med frø til dig.
      Ellers er jeg overbevist om at Gartneri Toftegård i Køge vil sælge selve planten -- det er omkring maj de sælger ud af planterne. Hvis du vil undgå at selv rode med spiring.
      Jeg sender dig lige en email.

Skriv en kommentar