Af Chilinørden 27. august 2013 8 Kommentarer

Chiliolie fra Chiliniøren

Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren.

Den minder om vores populære Sharwarma Chiliolie – prøv evt. begge metoder for at finde hvilken du bedst kan lide.
Denne version varmebehandles ingredienserne.

chiliolie

Chiliolie fra Chiliniøren

Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren.
Den minder om vores populære Sharwarma Chiliolie - prøv evt. begge metoder for at finde hvilken du bedst kan lide.
Denne version varmebehandles ingredienserne.
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Chiliolie
Køkken: Dansk
Keyword: bird eye, chiliolie, garam masala, piri piri, soltørret tomater, tomat pure
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 400 ml
Forfatter: Chilinørden

Ingredienser

  • 4 spsk tørret/hakket piri piri eller bird eye chili
  • 2 ds tomat pure 2*140 g
  • 1 glas soltørret tomater 280 g
  • 3 fed hvidløg
  • 4 dl raps olie
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt cayenne peber
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Varm en gryde op og tilsæt tomatpure – lad det få en god tur på varmen i et par minutter (så pureen blive let karamelliseret).
  • Hæld den varme pure over i en tallerken.
  • Tilsæt nu dine chiliflager til den tomme varme gryde – lad dem hurtigt få et par sekunder inden de begynder at ryge – hæld derpå olien på – knus derefter de fede hvidløg og lad det småkoge over svag varme i ca. et lille minuts tid.
  • Tilsæt nu den varme pure tilbage i gryden og rør godt rundt.
  • Tilsæt krydderier og salt ved konstant omrøring og fjern efterfølgende gryden fra varmen.
  • Hæld på glas og sæt på køl – indholdet kan spises med det samme, men hvis den helt store guldmedalje skal frem, så giv chiliolien en uges tid, så ingredienserne kan udveksle deres aromaer.
GD Star Rating
loading...
Chiliolie fra Chiliniøren, 7.6 out of 10 based on 26 ratings
Skrevet i kategorien: Opskrifter

Om skribenten: Chilinørden

Jeg ELSKER chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Jeg har dyrket mine egne chilier siden 2012 - nogle sæsoner har jeg op til 30 forskellige sorter i vækst. Her på siden forsøger jeg at dele lidt af min erfaring med alle jer andre og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen. Håber du vil skrive en kommentar hvis du har ris/ros eller forslag af forskellig art.

8 Kommentarer til "Chiliolie fra Chiliniøren"

Trackback | Kommentar feed

  1. Line siger:

    Hej. Tak for inspiration. Hvor længe kan olien holde?

  2. Lone siger:

    Bruger altid din opskrift -- sikker vinder hver gang -- tak!

  3. Mette siger:

    Hejsa.
    Det ser lækkert ud, men jeg har læst om Pølseforgiftning, noget man kan få af chili også. Det kommer an på hvordan olien bliver tilberedt, Jeg er derfor lidt skeptisk overfor at prøve at lave den chiliolie…Desværre men man må jo tage det alvorligt.
    Ved du mere om dette?
    Mvh Mette

    • Chilinørden siger:

      Hej,

      Ja har læst om det -- derfor som foreslået til Laura herunder, kan man lave små portioner i stedet hen af vejen som man har behov for det.

      Ovenstående opskrift er indsendt af en bruger, men personligt har jeg gjort meget tilsvarende igennem årene og også opbevaret igennem længere tid uden det har gjort noget.

      Dog ville jeg nok bare gå efter de små portioner, da det tager ingen tid at lave hvis man gør det i lidt tid inden det skal bruges. (hviletid)

      • Christinna siger:

        Som jeg har forstået det er pølseforgiftning ikke et problem når der bruges tørrede chilier -- kun når der bruges friske.

  4. laura siger:

    Hejsa
    Har haven fuld af chili som nu skal tørres og tilberedes til vinterbrug.
    Super opskrifter, men jeg kunne også godt tænke mig at vide hvor længe det holder?
    Om det skal i køleskab ect.
    Ellers vil jeg bare sige’super hjemmeside!
    Laura

    • Chilinørden siger:

      Det er altid lidt svært mht. holdbarhed syntes jeg.. personligt oplever jeg ikke problemer med mine og bruger dem igennem efterår, vinter og forår fra de glas jeg selv har lavet.. Men der er mange måder at konserverer og grader af hvad man tør spise 🙂

      Mht. en chiliolie der kan det være en ok ide at bare lave mindre portioner igennem vinteren -- tør de friske chili nu og de kan så benyttes til chiliolien senere.. Så kan man undgå bekymringer omkring olien og holdbarheden.

  5. Manja siger:

    Hvis i tilsætter atamon, er der ingen risiko for pølseforgiftning, hvis i sørger for, at hygiejnen er iorden.

Skriv en kommentar