Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren.
Den minder om vores populære Sharwarma Chiliolie – prøv evt. begge metoder for at finde hvilken du bedst kan lide.
Denne version varmebehandles ingredienserne.
Chiliolie fra Chiliniøren
Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren.Den minder om vores populære Sharwarma Chiliolie - prøv evt. begge metoder for at finde hvilken du bedst kan lide.Denne version varmebehandles ingredienserne.
Udskriv
Pin
Rate
Antal: 400 ml
Ingredienser
- 4 spsk tørret/hakket piri piri eller bird eye chili
- 2 ds tomat pure 2*140 g
- 1 glas soltørret tomater 280 g
- 3 fed hvidløg
- 4 dl raps olie
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk stødt cayenne peber
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Varm en gryde op og tilsæt tomatpure – lad det få en god tur på varmen i et par minutter (så pureen blive let karamelliseret).
- Hæld den varme pure over i en tallerken.
- Tilsæt nu dine chiliflager til den tomme varme gryde – lad dem hurtigt få et par sekunder inden de begynder at ryge – hæld derpå olien på – knus derefter de fede hvidløg og lad det småkoge over svag varme i ca. et lille minuts tid.
- Tilsæt nu den varme pure tilbage i gryden og rør godt rundt.
- Tilsæt krydderier og salt ved konstant omrøring og fjern efterfølgende gryden fra varmen.
- Hæld på glas og sæt på køl – indholdet kan spises med det samme, men hvis den helt store guldmedalje skal frem, så giv chiliolien en uges tid, så ingredienserne kan udveksle deres aromaer.
Skal olien fra de soltørret tomater med, eller sies fra?
Vi tager altid olien med fra soltørret tomater i vores chiliolier herhjemme. Det fejler intet og har en god smag.
Er det bare mig der misser det -- synes ikke jeg kan se hvornår se soltørrede tomater skal i?
Næ tror du har ret -- kan heller ikke finde det.
Umiddelbart ville jeg blende dem og hælde sammen med pure. Som der gøres i denne tilsvarende opskrift: https://chilisauce.dk/shawarma-kebab-chili-sauce-i-olie.html
Hvis i tilsætter atamon, er der ingen risiko for pølseforgiftning, hvis i sørger for, at hygiejnen er iorden.
Hejsa
Har haven fuld af chili som nu skal tørres og tilberedes til vinterbrug.
Super opskrifter, men jeg kunne også godt tænke mig at vide hvor længe det holder?
Om det skal i køleskab ect.
Ellers vil jeg bare sige’super hjemmeside!
Laura
Det er altid lidt svært mht. holdbarhed syntes jeg.. personligt oplever jeg ikke problemer med mine og bruger dem igennem efterår, vinter og forår fra de glas jeg selv har lavet.. Men der er mange måder at konserverer og grader af hvad man tør spise 🙂
Mht. en chiliolie der kan det være en ok ide at bare lave mindre portioner igennem vinteren -- tør de friske chili nu og de kan så benyttes til chiliolien senere.. Så kan man undgå bekymringer omkring olien og holdbarheden.
Hejsa.
Det ser lækkert ud, men jeg har læst om Pølseforgiftning, noget man kan få af chili også. Det kommer an på hvordan olien bliver tilberedt, Jeg er derfor lidt skeptisk overfor at prøve at lave den chiliolie…Desværre men man må jo tage det alvorligt.
Ved du mere om dette?
Mvh Mette
Hej,
Ja har læst om det -- derfor som foreslået til Laura herunder, kan man lave små portioner i stedet hen af vejen som man har behov for det.
Ovenstående opskrift er indsendt af en bruger, men personligt har jeg gjort meget tilsvarende igennem årene og også opbevaret igennem længere tid uden det har gjort noget.
Dog ville jeg nok bare gå efter de små portioner, da det tager ingen tid at lave hvis man gør det i lidt tid inden det skal bruges. (hviletid)
Som jeg har forstået det er pølseforgiftning ikke et problem når der bruges tørrede chilier -- kun når der bruges friske.
Bruger altid din opskrift -- sikker vinder hver gang -- tak!
Hej. Tak for inspiration. Hvor længe kan olien holde?