Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren.
Den minder om vores populære Sharwarma Chiliolie – prøv evt. begge metoder for at finde hvilken du bedst kan lide.
Denne version varmebehandles ingredienserne.
Chiliolie fra Chiliniøren
Ingredienser
- 4 spsk tørret/hakket piri piri eller bird eye chili
- 2 ds tomat pure 2*140 g
- 1 glas soltørret tomater 280 g
- 3 fed hvidløg
- 4 dl raps olie
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk stødt cayenne peber
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Varm en gryde op og tilsæt tomatpure – lad det få en god tur på varmen i et par minutter (så pureen blive let karamelliseret).
- Hæld den varme pure over i en tallerken.
- Tilsæt nu dine chiliflager til den tomme varme gryde – lad dem hurtigt få et par sekunder inden de begynder at ryge – hæld derpå olien på – knus derefter de fede hvidløg og lad det småkoge over svag varme i ca. et lille minuts tid.
- Tilsæt nu den varme pure tilbage i gryden og rør godt rundt.
- Tilsæt krydderier og salt ved konstant omrøring og fjern efterfølgende gryden fra varmen.
- Hæld på glas og sæt på køl – indholdet kan spises med det samme, men hvis den helt store guldmedalje skal frem, så giv chiliolien en uges tid, så ingredienserne kan udveksle deres aromaer.
loading…
Skriv et svar