Af Chilinørden 27. august, 2013 7 Kommentarer

Chiliolie fra Chiliniøren

Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren:

Ingredienser:

  • 3 – 4. spsk. hakkede tørrede piri piri/bird eye chili vil være et godt bud.
  • Enten 2. dåser tomatpure (2x140gram), 1. glas soltørrede tomater i olien (280 gram) eller en kombination af begge vil kunne gøre det.
  • 3. fede hvidløg.
  • 4. dl rapsolie.
  • 1. tsk. stødt garam masala (producenten ”Santa Maria” har lavet en udmærket version).
  • 1. tsk. stødt chayennepeber.
  • 1. tsk. salt.

Fremgangsmåde:

  1. Varm en gryde op og tilsæt tomatpure – lad det få en god tur på varmen i et par minutter (så pureen blive let karamelliseret).
  2. Hæld den varme pure over i en tallerken.
  3. Tilsæt nu dine chiliflager til den tomme varme gryde – lad dem hurtigt få et par sekunder inden de begynder at ryge – hæld derpå olien på – knus derefter de fede hvidløg og lad det småkoge over svag varme i ca. et lille minuts tid.
  4. Tilsæt nu den varme pure tilbage i gryden og rør godt rundt.
  5. Tilsæt krydderier og salt ved konstant omrøring og fjern efterfølgende gryden fra varmen.
  6. Hæld på glas og sæt på køl – indholdet kan spises med det samme, men hvis den helt store guldmedalje skal frem, så giv chiliolien en uges tid, så ingredienserne kan udveksle deres aromaer.
GD Star Rating
loading...
Chiliolie fra Chiliniøren, 7.6 out of 10 based on 25 ratings
Skrevet i kategorien: Opskrifter

Om skribenten: Chilinørden

Jeg elsker chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Desuden dyrker jeg selv chilier og har i 2012 samt 2013 sæsonerne ca. 30 forskellige sorter i vækst. Forsøger at dele lidt af min erfaring her på siden og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen her.

7 Kommentarer til "Chiliolie fra Chiliniøren"

Trackback | Kommentar feed

  1. Line siger:

    Hej. Tak for inspiration. Hvor længe kan olien holde?

  2. Lone siger:

    Bruger altid din opskrift -- sikker vinder hver gang -- tak!

  3. Mette siger:

    Hejsa.
    Det ser lækkert ud, men jeg har læst om Pølseforgiftning, noget man kan få af chili også. Det kommer an på hvordan olien bliver tilberedt, Jeg er derfor lidt skeptisk overfor at prøve at lave den chiliolie…Desværre men man må jo tage det alvorligt.
    Ved du mere om dette?
    Mvh Mette

    • Chilinørden siger:

      Hej,

      Ja har læst om det -- derfor som foreslået til Laura herunder, kan man lave små portioner i stedet hen af vejen som man har behov for det.

      Ovenstående opskrift er indsendt af en bruger, men personligt har jeg gjort meget tilsvarende igennem årene og også opbevaret igennem længere tid uden det har gjort noget.

      Dog ville jeg nok bare gå efter de små portioner, da det tager ingen tid at lave hvis man gør det i lidt tid inden det skal bruges. (hviletid)

      • Christinna siger:

        Som jeg har forstået det er pølseforgiftning ikke et problem når der bruges tørrede chilier -- kun når der bruges friske.

  4. laura siger:

    Hejsa
    Har haven fuld af chili som nu skal tørres og tilberedes til vinterbrug.
    Super opskrifter, men jeg kunne også godt tænke mig at vide hvor længe det holder?
    Om det skal i køleskab ect.
    Ellers vil jeg bare sige’super hjemmeside!
    Laura

    • Chilinørden siger:

      Det er altid lidt svært mht. holdbarhed syntes jeg.. personligt oplever jeg ikke problemer med mine og bruger dem igennem efterår, vinter og forår fra de glas jeg selv har lavet.. Men der er mange måder at konserverer og grader af hvad man tør spise 🙂

      Mht. en chiliolie der kan det være en ok ide at bare lave mindre portioner igennem vinteren -- tør de friske chili nu og de kan så benyttes til chiliolien senere.. Så kan man undgå bekymringer omkring olien og holdbarheden.

Skriv en kommentar