Denne sauce er forsøg på at ramme en chiliolie der ligger op af den du kender fra den lokale Shawarma bar.
Dette er blot en metode og der findes mange. Har du selv en bedre opskrift på en chiliolie som fra shawarme baren, så kom gerne med den.
Chiliolie – Til Shawarma / Kebab
Ingredienser
- 2 spsk chiliflager
- 2 ds tomat pure 2*140 g
- 1 fed hvidløg
- 2 dl raps eller solsikke olie
- 2 tsk citron saft
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Varm en gryde op og tilsæt tomatpure – lad det få en god tur på varmen i et par minutter.
- Hæld den varme pure over i en tallerken.
- Tilsæt nu dine chiliflager til den tomme varme gryde – lad dem hurtigt få et par sekunder inden de begynder at ryge – hæld derpå olien på. Lad det små koge og knus derefter et fed hvidløg ned i. Det må ikke koge så voldsomt at det bliver mørkt – svag kogning i ca. et minuts tid.
- Tilsæt nu din varme pure til blandingen i gryden og rør godt rundt.
- Tilsæt citron og salt ved konstant omrøring og efterfølgende kan du fjerne gryden fra varmen.
- Hæld på glas og til i køleskabet. Giv det minimum en uge til at den er helt klar.
loading…
Skriv et svar