For at lave en hurtig og nem chilisauce, kan du følge denne opskrift. Det vil maks. tage 1 time og saucen kan sagtens konserveres og holde hele vinteren.
Når jeg benytter tomater i mine saucer, plejer jeg at flå dem først for at undgå det tomatskind i min sauce.
Dette kan du rigtig nemt gøre, ved at putte dine friske tomater ned i kogende vand i op til 1 minut. Derefter kan de tages op og skindet kan nemt flåes af.
Chilisauce – den nemme
Ingredienser
- 6 stk friske tomater
- 2 stk løg
- 4 stk chili evt jalapeño
- 0,75 dl eddike
- 0,33 dl sukker evt rørsukker
- ½ tsk salt
- ½ tsk chiliflager
Sådan gør du
- Du skal blot hakke det hele op fint og hælde i en gryde og koge det op under medium varme. Lad det hele koge godt i ca. 20 minutter.
- Lad blandingen køle ned stille og roligt og blend derefter enten i en blender eller stavblender, indtil det får en fin konsistens (eller til den får den konsistens du ønsker).
- Varm igen saucen stille og roligt og lad den simre en 30 minutters tid – bliver saucen for tyk, kan du hælde en smule vand i.
- Efter de 30 minutter kan du vælge at konservere – følg da anvisningen på din Atamon eller andet produkt du vælger.
loading…
Skriv et svar