Min familie ved jeg er tosset med chili og fik via min mor en artikel fra Ude og Hjemme, hvor der var beskrevet om Søren Friis Larsen der ved et tilfælde fik en ny type chili på en ellers kendt sort BIH Jolokia af chili-arten Chinense. Søren dyrkede 10 af disse planter, hvor den ene stod ud som en afviger. Den fik orange frugter! BIH Jolokia er normalt røde.

Som den gæve chilinørd Søren fra Scoville Passion også er, gemte han frø fra denne plante – specielt da smagen også var anderledes og orange/citrus agtig. Året efter (2011) lavede Søren 25 planter og delte nogen af dem ud blandt sine venner og andre chilinørder. Det var i et forsøg på at se om denne egenskab ville gå igen i næste generation. Det gjorde alle på nær 1 plante.

Søren fik indsamlet frø fra de 12 bedste planter. Derefter sørget for at Bjarne fra Barney.dk har fået en masse af dem. Bjarne gør sig i salg af chili frø på nettet og har i 2012 været i gang med at dyrke netop denne sort. Det er blevet til 143 planter som Bjarne har givet sit helt eget væksthus.

Frøene vil komme i handlen ved chilifestival d. 8 september hvor der også vil være smagsprøvninger af både chilien, sauce, slik mv.

Navnet på denne nye chili vil blive: Bhut Orange Copenhagen – eller BOC som forkortelse.

Niel fra The Happy Seed Company har både Søren og Bjarne været forbi hvor de smags- og styrke testede BOC – Se videoen herunder

Herunder kan du finde lidt flere skønne billeder fra Søren (Scoville Passion) hvor du på hans facebook side kan finde mange flere billeder og info.

By Chilinørden

Jeg ELSKER chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Jeg har dyrket mine egne chilier siden 2012 - nogle sæsoner har jeg op til 30 forskellige sorter i vækst. Her på siden forsøger jeg at dele lidt af min erfaring med alle jer andre og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen. Håber du vil skrive en kommentar hvis du har ris/ros eller forslag af forskellig art.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *