Af Rasmus 29. august, 2016 0 Kommentarer

Frisk Thai Chili Sauce (Meget stærk)

Der skal benyttes de kendte små Thai Chili du enten selv kan dyrke eller købe friske i din lokale Thai butik – de er meget stærke.

Opskriften her giver et slutprodukt der minder om Sambal Oelek du kan købe i supermarkedet, blot i helt frisk udgave.

Ingredienser:

1½ DL hakket Thai Chili
2 fed hvidløg
½ DL lagereddike (eller anden eddike du foretrækker)
1 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Det der svare til 1½ DL hakket Thai chili puttes i en blender/food processor og du lader den hakke det godt igennem (Advarsel: Dette kan give nogen meget hæftige dampe der gør ondt i øjne/næse, så pas på dig selv 🙂 )
Efter et minuts tid i blenderen hældes chilien i en skål og blandes grundigt med de andre ingredienser.
Hældes på glas og stilles gerne væk et køligt/mørkt sted i op til en uge før den tages i brug for at opnå den bedste smag.
Er man utålmodig kan den dog stadig benyttes straks, men uden de nuancer i saucen der vil komme med lidt modningstid.

Som altid er det stokken og frøene der giver den meste styrke, så du bestemmer selv om du vil have endnu flere frø (stærkere) i eller mere frugtkød (mildere)

GD Star Rating
loading...
Frisk Thai Chili Sauce (Meget stærk), 8.5 out of 10 based on 6 ratings
Skrevet i kategorien: Opskrifter

Om skribenten: Rasmus

Skriv en kommentar