Der skal benyttes de kendte små Thai Chili. Du enten selv kan dyrke eller købe friske i din lokale Thai butik – de er meget stærke.
Opskriften her giver et produkt der minder om Sambal Oelek. Samme som du kan købe i supermarkedet, blot i helt frisk udgave.
Frisk Thai Chili Sauce
Der skal benyttes de kendte små Thai Chili. Du enten selv kan dyrke eller købe friske i din lokale Thai butik – de er meget stærke.Opskriften her giver et produkt der minder om Sambal Oelek. Samme som du kan købe i supermarkedet, blot i helt frisk udgave.
Udskriv
Pin
Rate
Antal: 100 ml
Ingredienser
- 1½ dl hakket thai chili
- 2 fed hvidløg
- ½ dl eddike
- 1 spsk sukker
Sådan gør du
- Det der svare til 1½ DL hakket Thai chili puttes i en blender/food processor og du lader den hakke det godt igennem. (Advarsel: Dette kan give nogen meget hæftige dampe der gør ondt i øjne/næse, så pas på dig selv 🙂 )
- Efter et minuts tid i blenderen hældes chilien i en skål og blandes grundigt med de andre ingredienser.
- Hældes på glas og stilles gerne væk et køligt/mørkt sted i op til en uge før den tages i brug for at opnå den bedste smag.
- Er man utålmodig kan den dog stadig benyttes straks, men uden de nuancer i saucen der vil komme med lidt modningstid.
- Som altid er det stokken og frøene der giver den meste styrke, så du bestemmer selv om du vil have endnu flere frø (stærkere) i eller mere frugtkød (mildere)