væksthus chili

Dagen var kommet jeg havde glædet mig en del til – så meget at jeg overtalte mig selv til at bruge mere end 7 timer samlet transport for at komme op til Bjarne i Rimmerhus i Jylland og hjem.

Jeg havde på forhånd aftalt med Bjarne at jeg lige ville hilse på og fik også kort sagt hej og givet hånd til ham, mellem de mange mennesker der var mødt op.

Dagen for mig startede med at smage på 12 saucer deltagerne havde lavet. Nr. 7 var min favorit og fik min stemme. (nåede ikke at finde ud af hvem der vandt). Jeg fik derefter kigget lidt på Bjarnes væksthuse og fik gode ideer til mine egne fremtidige væksthuse.

Billeder fra Chilifestival:

væksthus chili væksthus chili 2 kuppel væksthus chili

Smagstest / smagsprøvning

Der var desuden en del smagsprøvninger og forskellige chiliprodukter og drivhusprodukter der kunne købes.
væske til ganen efter smagsprøvning af chili Folk omkring chili boderne chili smagsprøver

Chilihouse.dk, jeg selv har benyttet en del igennem tiden var også på pladsen med en stand – de har et hav af forskellige saucer og andre madvarer med chili.

Jeg har tidligere skrevet om BOC her på siden – en ny chili fra Danmark, som Søren Larsen er ophav til. En af dagens højdepunkter for mig ville være at lige få en snak med Søren, så skyndte mig hen til ham da jeg så hans standplads. Desværre blev det en kort samtale der mest gik på at jeg havde brugt et af hans billeder her på siden – som jeg ellers mente jeg havde fået lov til igennem Bjarne. (har nu fjernet alt BOC billede materiale, så der ikke vil komme problemer den vej).

Så i stedet for en ”cool, tak for hjælpen med at udbrede budskabet”, blev det en lidt fesen oplevelse derfra. Tog også lidt pusten fra min lyst til at blive ved festivallen, så smuttede hjemad efter et par timer deroppe. Dog stadig rigtig super godt initiativ at holde sådan en festival og det kan jeg kun bakke op omkring.

Der findes glædeligvis mange andre super chiliprojekter både i DK og udland at have fokus på. (udover chilisaucerne naturligvis hvor vi er allerede i gang med at afprøve flere opskrifter og får dokumenteret med billeder). Regner med at der kommer en ny opskrift i løbet af kommende uge – en oplagt sauce hvis du selv har forskellige chilisorter i haven / drivhuset.

Husk også at der er ny chilifestival, dog i Køge på Sjælland hos Gartneri Toftegård på næste lørdag d. 15. september.

By Chilinørden

Jeg ELSKER chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Jeg har dyrket mine egne chilier siden 2012 - nogle sæsoner har jeg op til 30 forskellige sorter i vækst. Her på siden forsøger jeg at dele lidt af min erfaring med alle jer andre og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen. Håber du vil skrive en kommentar hvis du har ris/ros eller forslag af forskellig art.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *