Af Søren 31. januar, 2017 0 Kommentarer

Mole-inspireret taco-sauce

Jeg elsker den mexikanske mole sauce, men den kræver afsindigt mange ingredienser – så jeg laver som regel en absolut u-autentisk fortolkning, hvor jeg holder mig til de tre smage, jeg synes definerer den: Chili, chokolade og kanel!

Ingredienser:

5 habanero chilier
1 løg
2 tomater (eller tilsvarende mængde tomater fra dåse, hvis det er det, du lige har ved hånden)
2 fed hvidløg
100g bitter mørk chokolade (70% kakaoindhold)
2 stænger hel kanel (eller 1 tsk stødt kanel)
2dl bouillon (gerne hjemmekogt, men altså… Terninger er også ok.) Helst grønsags- eller kyllingebouillon.

Fremgangsmåde

Snit chili, hvidløg og løg groft og sautér dem sammen med kanelen ved middel varme dem til løgene bliver bløde og klare – men IKKE tager farve! Tilføj så hakkede tomater og lad blandingen simre, til tomaterne begynder at danne en tyk sauce. (Længere hvis det er tomater fra dåse – måske 10-15 minutter ved svag varme, for det fjerner smagen af dåse-tomat.)

Tilsæt bouillon og lad saucen koge op. Kom hakket/revet chokolade i en blender og hæld den kogende sauce over – og blend til saucen er “tilpas” jævn – det afhænger af, hvad du selv foretrækker.

Den kan med fordel laves dagen før og varmes op lige inden servering – men den er også fin nok frisk fra blenderen!

(Og hvis man ikke har en blender, hakker man bare chili, løg og hvidløg fint fra starten og så er det også ganske dejligt! Så skal den måske have lov at koge lidt længere inden chokoladen kommer i, så grønsagerne er komplet “smattede”.)

Det vigtigste ved opskriften er, at den IKKE er autentisk – så hvis du for eksempel hellere vil have timian end kanel, skifter du det bare ud. Eller tilføjer.

Saucen er perfekt til tacos, især de “rigtige” lavet med tortillaer – men hvis du godt kan lide taco-skaller bruger du da bare dem! Den kan også bruges som tilbehør til en chili con carne eller serveres med en rød bøf eller stegt kylling.

Styrke: 5 – men kan justeres op eller ned efter smag og behag.

GD Star Rating
loading...
Mole-inspireret taco-sauce, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Skrevet i kategorien: Opskrifter

Om skribenten: Søren

Skriv en kommentar