Af Chilinørden 18. august, 2018 0 Kommentarer

Nem Tabasco Sauce

Dette er en nem måde at lave sin egen version af den kendte Tabasco chili sauce der fungerer rigtig godt som stærk pift til fx. dine spejlæg.
Normalt er den originale Tabasco en fermenteret udgave der ligger 3 år på fade før den hældes på flasker.
Denne udgave af opskriften bevæger vi os ikke ud i fermentering, men laver den lige ud af landevejen så vi hurtigt kan få en chili sauce til brug.

Ingredienser til ½L sauce:

  • 5 DL snittet stærke røde chili. Kan være Tabasco chili eller andre røde chili du kan lide styrken og smagen af.
  • 1 spsk groft salt
  • ½ DL vand
  • 2 DL Eddike
  • ½ DL æble juice (kan undlades og erstattes med mere eddike hvis man ønsker)
  • 1 tsk Atamon

Fremgangsmåde:

  • Alle chili hakkes og blendes sammen med vand til det har konsistens som en grød.
  • Hæld chili i en gryde, helst en emaljeret gryde.
  • Tilsæt salt og eddike og bring i kog under jævnlig omrøring.
  • Når det koger kan der skrues ned så det blot småkoger lidt. Lad det simre i 20 minutter og omrør nu og da.
  • Når det har simret godt igennem blendes det endnu engang i et par minutter mens det er varmt. Ibland til sidst Atamon og rør godt rundt.
  • Hæld derefter chilisaucen igennem en fin si.
  • Væsken kan nu hældes på egnet flasker man lige har skoldet af med kogende vand inden. Sæt derefter saucen på køl.
  • Det resterende masse i sien kan gemmes og fint benyttes i fx. pasta sauce eller lign. hvor man godt vil have et stærkt pift.
  • Når saucen er kølet er den reelt klar til brug.

Jeg vil anbefale man anskaffer sig nogen patent flasker af en art. De fås i forskellige størrelser. På billedet er en flaske købt for 10,- i Kvivkly der kan holde 250ml

GD Star Rating
loading...
Nem Tabasco Sauce, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
Skrevet i kategorien: Opskrifter

Om skribenten: Chilinørden

Jeg ELSKER chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Jeg har dyrket mine egne chilier siden 2012 - nogle sæsoner har jeg op til 30 forskellige sorter i vækst. Her på siden forsøger jeg at dele lidt af min erfaring med alle jer andre og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen. Håber du vil skrive en kommentar hvis du har ris/ros eller forslag af forskellig art.

Skriv en kommentar