Dette er en nem måde at lave sin egen version af den kendte Tabasco chili sauce der fungere rigtig godt som stærk pift til fx. dine spejlæg.

Normalt er den originale Tabasco en fermenteret udgave der ligger 3 år på fade før den hældes på flasker.

Denne udgave af opskriften bevæger vi os ikke ud i fermentering, men laver den lige ud af landevejen så vi hurtigt kan få en chili sauce til brug.

Forskellen på at fermentere og ikke, er at det giver en rundere og mere balanceret smag i fermenteret saucer, samt at holdbarheden er meget længere på fermenteret saucer.

Nem Tabasco Sauce

Dette er en nem måde at lave sin egen version af den kendte Tabasco chili sauce der fungere rigtig godt som stærk pift til fx. dine spejlæg.
Normalt er den originale Tabasco en fermenteret udgave der ligger 3 år på fade før den hældes på flasker.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Chili sauce, Tabasco
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: atamon, æble juice, eddike, salt, tabasco
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 500 ml
Forfatter: Chilinørden

Ingredienser

  • 5 dl hakket stærke røde chili Tabasco chili eller lign.
  • 1 spsk salt
  • ½ dl vand
  • 2 dl eddike
  • ½ dl æblesaft evt. erstat med mere eddike
  • 1 tsk atamon

Sådan gør du

  • Alle chili hakkes og blendes sammen med vand til det har konsistens som en grød.
  • Hæld chili i en gryde, helst en emaljeret gryde.
  • Tilsæt salt og eddike/æblesaft og bring i kog under jævnlig omrøring.
  • Når det koger kan der skrues ned så det blot småkoger lidt. Lad det simre i 20 minutter og omrør nu og da.
  • Når det har simret godt igennem blendes det endnu engang i et par minutter mens det er varmt. Ibland til sidst Atamon og rør godt rundt.
  • Hæld derefter chilisaucen igennem en fin si.
  • Væsken kan nu hældes på egnet flasker man lige har skoldet af med kogende vand inden. Sæt derefter saucen på køl.
  • Det resterende masse i sien kan gemmes og fint benyttes i fx. pasta sauce eller lign. hvor man godt vil have et stærkt pift.
  • Når saucen er kølet er den reelt klar til brug.
    Jeg vil anbefale man anskaffer sig nogen patent flasker af en art. De fås i forskellige størrelser. På billedet er en flaske købt for 10,- i Kvivkly der kan holde 250ml

By Chilinørden

Jeg ELSKER chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Jeg har dyrket mine egne chilier siden 2012 - nogle sæsoner har jeg op til 30 forskellige sorter i vækst. Her på siden forsøger jeg at dele lidt af min erfaring med alle jer andre og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen. Håber du vil skrive en kommentar hvis du har ris/ros eller forslag af forskellig art.

5 thoughts on “Nem Tabasco Sauce”
  1. Hvor længe kan den holde sig? Formoder 1års tid i køkken skab og på på køl efter åbning.

  2. Hvad menes der med 5dl chili? Er det chili skåret i tern der skal fylde 5 dl. Har du evt et vægt mål?

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering