Kategori: Opskrifter
-
Fermenteret chilisauce – basis guide
Fermentering af forskelligt frugt og grønt har vundet manges hjerter de seneste år – Vi vil her forsøge at vise en fermenteret chilisauce. Mennesket har kendt til fermentering i tusinder af år, men i takt med køleskabets indtog i hjemmene er denne konserverings metode gået mere og mere i glemmebogen. Den benyttes mest af industrien…
-
Trinidad d´Espelette Hot Sauce
Hele herligheden blendes, til man opnår en jævn sauce. Saucen hældes i en gryde, og bringes i kog, under omrøring. Når det koger, skrues der ned på lav varme, der tilsættes ½ spsk. smør, og den simre i ca. 20 minutter Derefter blendes saucen en gang mere, og hældes til slut på glas/flasker der er…
-
Shawarma / Kebab Chili Sauce i olie
Her er den perfekte chiliolie som du kender den fra din lokale Shawarma mand – den smager himmelsk på alt fra sharwarma, kebab, falafel, pizza og selv på spejlæg. Faktisk går den til de fleste retter. Denne opskrift har vi testet utallige gange med små variationer og den er altid en succes. Et glas holder…
-
Chili sauce (Bubba chili)
Smagfuld chilisauce lavet udelukkende på en chili (Bubba chili). Der er en middelstærk chili der er lige over Jalapenos i styrke. Saucen smager skønt, frugt agtig og har et helt godt bid. Passer godt til alt slags mad hvor man vil spice tallerkenen lidt op. Specifikation på Bubba chili: 10 cm lang blank frugt, som…
-
Hjemmelavet Super Chili Sauce
Her opskriften på en lækker hjemmelavet Chili Sauce med forskellige chili i vi lige havde på lager. Både nogen friske fra drivhuset og nogen fra frost vi plukkede sidste år i drivhuset. Udover chili er der også tomater, løg, hvidløg og basilikum i. (Se billedet). Det giver lidt konsistens til saucen og god smag. Her…
-
Nem Tabasco Sauce
Dette er en nem måde at lave sin egen version af den kendte Tabasco chili sauce der fungere rigtig godt som stærk pift til fx. dine spejlæg. Normalt er den originale Tabasco en fermenteret udgave der ligger 3 år på fade før den hældes på flasker. Denne udgave af opskriften bevæger vi os ikke ud…
-
Citron chili sauce
Opskriften på Citron chili sauce er indsendt af en bruger der beskriver at opskriften er inspireret af den nemme chilisauce opskrift her fra hjemmesiden. Alt er cirka mål. Alt er cirka mål. Opskriften på Citron chili sauce er indsendt af en bruger der beskriver at opskriften er inspireret af den nemme chilisauce opskrift her fra…
-
Mole-inspireret taco-sauce
Jeg elsker den mexikanske mole sauce, men den kræver afsindigt mange ingredienser – så jeg laver som regel en absolut u-autentisk fortolkning, hvor jeg holder mig til de tre smage, jeg synes definere den: Chili, chokolade og kanel! Jeg elsker den mexikanske mole sauce, men den kræver afsindigt mange ingredienser – så jeg laver som…
-
Frisk Thai Chili Sauce
Der skal benyttes de kendte små Thai Chili. Du enten selv kan dyrke eller købe friske i din lokale Thai butik – de er meget stærke. Opskriften her giver et produkt der minder om Sambal Oelek. Samme som du kan købe i supermarkedet, blot i helt frisk udgave. Der skal benyttes de kendte små Thai…
-
Thai Sweet Chilli Sauce
Opskrift på den originale Thai Sweet Chili sauce du kender fra klassiske Thai retter. Bruges ofte til ris/kylling retter og giver en sødning og varme samtidig. Behold frø og frøstokke (det hvide inde i chilien) hvis du godt vil have den lidt hot – ønsker du i stedet en mildere sauce kan du undlade dem..…
-
Chilisovs med god fylde
En opskrift på chilisauce med god fylde der er indsendt af en af vores brugere. Chilisaucen giver en dejlig konsistens og smag og kan som alle andre saucer varieres i forhold til det man selv ønsker at komme i. Så alt er vejledende. En opskrift på chilisauce med god fylde der er indsendt af en…
-
Chiliolie fra Chiliniøren
Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren. Den minder om vores populære Sharwarma Chiliolie – prøv evt. begge metoder for at finde hvilken du bedst kan lide. Denne version varmebehandles ingredienserne. Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren.Den minder om vores populære Sharwarma Chiliolie – prøv evt. begge metoder for at…
-
Chilisauce – den nemme
For at lave en hurtig og nem chilisauce, kan du følge denne opskrift. Det vil maks. tage 1 time og saucen kan sagtens konserveres og holde hele vinteren. Når jeg benytter tomater i mine saucer, plejer jeg at flå dem først for at undgå det tomatskind i min sauce.Dette kan du rigtig nemt gøre, ved…
-
Chiliolie – Til Shawarma / Kebab
Denne sauce er forsøg på at ramme en chiliolie der ligger op af den du kender fra den lokale Shawarma bar. Dette er blot en metode og der findes mange. Har du selv en bedre opskrift på en chiliolie som fra shawarme baren, så kom gerne med den. Denne sauce er forsøg på at ramme…
-
Hjemmelavet Chilisauce – blandet chili og tomat
Her et eksempel på en chili sauce der nemt kan varieres i styrke og kan bruges til at spice enhver tallerken op – eller brug i større mængder i fx. en kødsovs. Ved konservering kan du have din chilisauce stående i lang tid på køl. Styrken i denne sauce er svært at sætte noget tal…