Opskrifter

Mole-inspireret taco-sauce
Af Søren 31. januar, 2017 0 Kommentarer Læs mere →

Mole-inspireret taco-sauce

Jeg elsker den mexikanske mole sauce, men den kræver afsindigt mange ingredienser – så jeg laver som regel en absolut u-autentisk fortolkning, hvor jeg holder mig til de tre smage, jeg synes definerer den: Chili, chokolade og kanel! Ingredienser: 5 habanero chilier 1 løg 2 tomater (eller tilsvarende mængde tomater fra dåse, hvis det er […]

Skrevet i kategorien: Opskrifter
Frisk Thai Chili Sauce (Meget stærk)
Af Rasmus 29. august, 2016 0 Kommentarer Læs mere →

Frisk Thai Chili Sauce (Meget stærk)

Der skal benyttes de kendte små Thai Chili du enten selv kan dyrke eller købe friske i din lokale Thai butik – de er meget stærke. Opskriften her giver et slutprodukt der minder om Sambal Oelek du kan købe i supermarkedet, blot i helt frisk udgave. Ingredienser: 1½ DL hakket Thai Chili 2 fed hvidløg […]

Skrevet i kategorien: Opskrifter
Thai Sweet Chilli Sauce
Af Geo 25. juli, 2016 0 Kommentarer Læs mere →

Thai Sweet Chilli Sauce

Opskrift på den originale Thai Sweet Chili sauce du kender fra klassiske Thai retter. Bruges ofte til ris/kylling retter og giver en sødning og varme samtidig. Ingredienser 3 store fed hvidløg 2 røde Jalapeño eller Serrano chili (De røde aflange fra supermarkedet) ¼ kop klar lagereddike ½ kop sukker ¾ kop vand ½ tsk salt […]

Skrevet i kategorien: Nyheder, Opskrifter
Chilisovs med god fylde
Af Rasmus 3. oktober, 2014 1 Kommentar Læs mere →

Chilisovs med god fylde

Ingredienser: 4 – 6 Chili – orange habanero 2 ds fersken, syltet i sukkerlage ( ca 400 grams dåser) 1 dl eddike 2 cm ingefær, frisk 1 – 2 spsk brun farin 1 spsk paprika 1 spsk sennep 1 tsk salt 1 tsk spidskommen 1 tsk sort peber 1/2 tsk korianderfrø Fremgangsmåde: Stød de hele […]

Skrevet i kategorien: Opskrifter
Chiliolie fra Chiliniøren
Af Chilinørden 27. august, 2013 7 Kommentarer Læs mere →

Chiliolie fra Chiliniøren

Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren: Ingredienser: 3 – 4. spsk. hakkede tørrede piri piri/bird eye chili vil være et godt bud. Enten 2. dåser tomatpure (2x140gram), 1. glas soltørrede tomater i olien (280 gram) eller en kombination af begge vil kunne gøre det. 3. fede hvidløg. 4. dl rapsolie. 1. tsk. […]

Skrevet i kategorien: Opskrifter
Chilisauce – den nemme
Af Chilinørden 28. august, 2012 25 Kommentarer Læs mere →

Chilisauce – den nemme

For at lave en hurtig og nem chilisauce, kan du følge denne opskrift. Det vil maks. tage 1 time og saucen kan sagtens konserveres og holde hele vinteren. Ingredienser: 6 friske tomater 2 mellem løg 4 chili (evt jalapeño) 3/4 DL eddike 1/3 DL sukker / rørsukker ½ tsk salt ½ tsk chiliflager Fremgangsmåde: Du […]

Skrevet i kategorien: Opskrifter
Chiliolie – Til Shawarma / Kebab
Af Chilinørden 25. august, 2012 9 Kommentarer Læs mere →

Chiliolie – Til Shawarma / Kebab

Denne sauce er forsøg på at ramme en chiliolie der ligger op af den du kender fra den lokale Shawarma bar. Ingredienser: 2 spsk chiliflager 2 dåser tomatpure (2*140gram) 1 fed hvidløg 2 dl solsikke eller raps olie – brug en olie uden for meget smag. 2 tsk citron saft 1 tsk salt Fremgangsmåde: Varm […]

Skrevet i kategorien: Opskrifter
Hjemmelavet Chilisauce – blandet chili og tomat
Af Chilinørden 25. august, 2012 9 Kommentarer Læs mere →

Hjemmelavet Chilisauce – blandet chili og tomat

Her et eksempel på en chili sauce der nemt kan varieres i styrke og kan bruges til at spice enhver tallerken op – eller brug i større mængder i fx. en kødsovs. Ved konservering kan du have din chilisauce stående i lang tid på køl. Ingredienser: Chili af forskellig art. I dette eksempel er der […]

Skrevet i kategorien: Opskrifter