Du er her:
Chilisauce » Opskrifter
Opskrifter
Alt er cirka mål 40 citron chilier 1 dl. Eddike 2 fed hvidløg Ingefær 2×2×2 cm. 1dl. Rørsukker 2 citroner Riv citronskallen og gem Skær skrællen af citronerne og skær kødet ud i 2 cm stykker. Hak hvidløg chili og ingefær groft Max 1 cm. Kog det hele ved svag varme i 20 minutter blend […]
Jeg elsker den mexikanske mole sauce, men den kræver afsindigt mange ingredienser – så jeg laver som regel en absolut u-autentisk fortolkning, hvor jeg holder mig til de tre smage, jeg synes definerer den: Chili, chokolade og kanel! Ingredienser: 5 habanero chilier 1 løg 2 tomater (eller tilsvarende mængde tomater fra dåse, hvis det er […]
Der skal benyttes de kendte små Thai Chili du enten selv kan dyrke eller købe friske i din lokale Thai butik – de er meget stærke. Opskriften her giver et slutprodukt der minder om Sambal Oelek du kan købe i supermarkedet, blot i helt frisk udgave. Ingredienser: 1½ DL hakket Thai Chili 2 fed hvidløg […]
Opskrift på den originale Thai Sweet Chili sauce du kender fra klassiske Thai retter. Bruges ofte til ris/kylling retter og giver en sødning og varme samtidig. Ingredienser 3 store fed hvidløg 2 røde Jalapeño eller Serrano chili (De røde aflange fra supermarkedet) ¼ kop klar lagereddike ½ kop sukker ¾ kop vand ½ tsk salt […]
Ingredienser: 4 – 6 Chili – orange habanero 2 ds fersken, syltet i sukkerlage ( ca 400 grams dåser) 1 dl eddike 2 cm ingefær, frisk 1 – 2 spsk brun farin 1 spsk paprika 1 spsk sennep 1 tsk salt 1 tsk spidskommen 1 tsk sort peber 1/2 tsk korianderfrø Fremgangsmåde: Stød de hele […]
Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren: Ingredienser: 3 – 4. spsk. hakkede tørrede piri piri/bird eye chili vil være et godt bud. Enten 2. dåser tomatpure (2x140gram), 1. glas soltørrede tomater i olien (280 gram) eller en kombination af begge vil kunne gøre det. 3. fede hvidløg. 4. dl rapsolie. 1. tsk. […]
For at lave en hurtig og nem chilisauce, kan du følge denne opskrift. Det vil maks. tage 1 time og saucen kan sagtens konserveres og holde hele vinteren. Ingredienser: 6 friske tomater 2 mellem løg 4 chili (evt jalapeño) 3/4 DL eddike 1/3 DL sukker / rørsukker ½ tsk salt ½ tsk chiliflager Fremgangsmåde: Du […]
Denne sauce er forsøg på at ramme en chiliolie der ligger op af den du kender fra den lokale Shawarma bar. Ingredienser: 2 spsk chiliflager 2 dåser tomatpure (2*140gram) 1 fed hvidløg 2 dl solsikke eller raps olie – brug en olie uden for meget smag. 2 tsk citron saft 1 tsk salt Fremgangsmåde: Varm […]
Her et eksempel på en chili sauce der nemt kan varieres i styrke og kan bruges til at spice enhver tallerken op – eller brug i større mængder i fx. en kødsovs. Ved konservering kan du have din chilisauce stående i lang tid på køl. Ingredienser: Chili af forskellig art. I dette eksempel er der […]
Forbind med Chilisauce.dk
Forbind med Chilisauce.dk på disse forskellige sociale platforme