chili sauce logo

Shawarma / Kebab Chili Sauce i olie

Her er den perfekte chiliolie som du kender den fra din lokale Shawarma mand – den smager himmelsk på alt fra sharwarma, kebab, falafel, pizza og selv på spejlæg. Faktisk går den til de fleste retter.

Denne opskrift har vi testet utallige gange med små variationer og den er altid en succes. Et glas holder aldrig længere end et par uger før vi må lave en ny portion. Styrken kan varieres opad hvis man ønsker det med enten stærk knust chili, stærkere flager eller lidt frisk chili.

Opskriften beskrevet her er ikke specielt stærk og de fleste burde kunne spise den.

Shawarma / Kebab Chili Sauce i olie

Her er den perfekte chiliolie som du kender den fra din lokale Shawarma mand – den smager himmelsk på alt fra sharwarma, kebab, falafel, pizza og selv på spejlæg. Faktisk går den til de fleste retter.
4.60 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Chiliolie
Køkken: Arabisk
Keyword: chiliflager, chiliolie, garam masala, soltørret tomater, tomat pure
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 1 stort glas
Forfatter: Chilinørden

Ingredienser

  • 1 glas soltørret tomater 80 gram
  • 1 tsk hvidløgspulver eller 3 tsk løgpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk garam masala
  • 4 spsk tørret chiliflager
  • 1 tsk cayenne peber eller chili pulver
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk citron saft
  • 200 g tomat pure
  • vegetabilsk olie raps eller solsikke

Sådan gør du

  • Blend de tørret tomater til en jævn masse, blend dem helst uden olien de kommer i. Efter de er blendet kan du hælde olien tilbage til tomaterne.
  • Tilføj alle de andre ingredienser og rør godt rundt i blandingen.
  • Hæld nu almindelig olie i blandingen og rør rundt til den bliver godt mættet. Der skal en del til.
  • Skold et egnet glas i kogende vand.
  • Hæld chili olien på glasset. Sørg for at der er olie nok til at dække massen. Du kan sagtens toppe den af med mere olie hvis der ikke var nok i din blanding.
  • Stil nu på køl og den er reelt klar til brug. Bliver dog bedre efter et par dage.
  • Check altid din chili olie om der er olie nok på glasset da olien er med til at forøge holdbarheden. Er chili/tomat massen blotlagt, skal du give den mere olie.
GD Star Rating
loading…

Udgivet

i

af

Kommentarer

8 svar til “Shawarma / Kebab Chili Sauce i olie”

  1. Sigurd Avatar
    Sigurd

    Har testet den og den er bare vildt lækker. passer så godt til alt slags mad både morgen og aften. bookmarked!

  2. Søren Hemmingsen Avatar
    Søren Hemmingsen

    Sublimt, lige som den skal være

  3. Lau Avatar
    Lau

    edderdæleme god chili olie, tak

  4. Lasse Avatar
    Lasse

    Hvor længe holder den ca.

    1. Chilinørden Avatar

      Den kan uden problemer holde sig flere måneder på køl, dog altid sikre der er olie på toppen. Olien er med til at holde ilt fra selve tomat/chili massen.
      Mit forslag er at lave en portions størrelse du forventer at have en mdr. tid — så har du ingen bekymringer omkring holdbarhed.

  5. Elsebeth Hansen Avatar
    Elsebeth Hansen

    Er der ved denne metode riciko for “pølseforgiftning”, hvilket jeg har læst om, at de er ved alm. chiliolie?

    1. Chilinørden Avatar

      Risko er der altid, men problemet af denne art må stamme fra chiliolier uden nok olie i der står hver dag på et bord i et varmt pizzaria.

      Sørg for god hygiejne, rengjorte skoldet glas, sørg for at olien ALTID dækker chilimassen helt og opbevar i køleskab. Samt lav en portion du kan spise inden for en mdr. tid max. Så er der altså ingen problemer overhovedet.

  6. Albert.H Avatar
    Albert.H

    Fantastisk dejlig chilisauce.
    Tak for opskriften har lavet den en par gange. Er begyndt at smide en kvart teske kanel i, det er rigtig godt
    Mvh Albert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering