Af Chilinørden 11. november, 2018 0 Kommentarer

Shawarma / Kebab Chili Sauce i olie

Her er den perfekte chiliolie som du kender den fra din lokale Shawarma mand – den smager himmelsk på alt slags mad.

Denne opskrift har vi testet utallige gange med små variationer og den er altid en succes. Et glas holder aldrig længere end et par uger før vi må lave en ny portion. Styrken kan varieres opad hvis man ønsker det med enten stærk knust chili, stærkere flager eller lidt frisk chili. Denne opskrift beskrevet her er ikke specielt stærk og de fleste burde kunne spise den.

Ingredienser:

  • Glas soltørret tomater i olie (ca 80 gram)
  • ½ tsk hvidløgs pulver eller 3 tsk løg pulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Garam Masala
  • 4 spsk tørret chili flager
  • 1 tsk cayenne peber eller knust chili pulver
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk citron saft
  • 200g tomat pure
  • Vegetabilsk olie – gerne en neutral type som solsikke/raps. Undgå at bruge olivenolie.

Fremgangsmåde:

  • Blend de tørret tomater til en jævn masse, blend dem helst uden olien de kommer i. Efter de er blendet kan du hælde olien tilbage til tomaterne.
  • Tilføj alle de andre ingredienser og rør godt rundt i blandingen.
  • Hæld nu almindelig olie i blandingen og rør rundt til den bliver godt mættet. Der skal en del til.
  • Skold et egnet glas i kogende vand.
  • Hæld chili olien på glasset. Sørg for at der er olie nok til at dække massen. Du kan sagtens toppe den af med mere olie hvis der ikke var nok i din blanding.
  • Stil nu på køl og den er reelt klar til brug. Bliver dog bedre efter et par dage.
  • Check altid din chili olie om der er olie nok på glasset da olien er med til at forøge holdbarheden. Er chili/tomat massen blotlagt, skal du give den mere olie.
GD Star Rating
loading...
Shawarma / Kebab Chili Sauce i olie, 9.0 out of 10 based on 1 rating
Skrevet i kategorien: Opskrifter

Om skribenten: Chilinørden

Jeg ELSKER chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Jeg har dyrket mine egne chilier siden 2012 - nogle sæsoner har jeg op til 30 forskellige sorter i vækst. Her på siden forsøger jeg at dele lidt af min erfaring med alle jer andre og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen. Håber du vil skrive en kommentar hvis du har ris/ros eller forslag af forskellig art.

Skriv en kommentar