Her er den perfekte chiliolie som du kender den fra din lokale Shawarma mand – den smager himmelsk på alt fra sharwarma, kebab, falafel, pizza og selv på spejlæg. Faktisk går den til de fleste retter.
Denne opskrift har vi testet utallige gange med små variationer og den er altid en succes. Et glas holder aldrig længere end et par uger før vi må lave en ny portion. Styrken kan varieres opad hvis man ønsker det med enten stærk knust chili, stærkere flager eller lidt frisk chili.
Opskriften beskrevet her er ikke specielt stærk og de fleste burde kunne spise den.
Shawarma / Kebab Chili Sauce i olie
Ingredienser
- 1 glas soltørret tomater 80 gram
- 1 tsk hvidløgspulver eller 3 tsk løgpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk garam masala
- 4 spsk tørret chiliflager
- 1 tsk cayenne peber eller chili pulver
- 2 tsk sukker
- 1 tsk citron saft
- 200 g tomat pure
- vegetabilsk olie raps eller solsikke
Sådan gør du
- Blend de tørret tomater til en jævn masse, blend dem helst uden olien de kommer i. Efter de er blendet kan du hælde olien tilbage til tomaterne.
- Tilføj alle de andre ingredienser og rør godt rundt i blandingen.
- Hæld nu almindelig olie i blandingen og rør rundt til den bliver godt mættet. Der skal en del til.
- Skold et egnet glas i kogende vand.
- Hæld chili olien på glasset. Sørg for at der er olie nok til at dække massen. Du kan sagtens toppe den af med mere olie hvis der ikke var nok i din blanding.
- Stil nu på køl og den er reelt klar til brug. Bliver dog bedre efter et par dage.
- Check altid din chili olie om der er olie nok på glasset da olien er med til at forøge holdbarheden. Er chili/tomat massen blotlagt, skal du give den mere olie.
loading…
Skriv et svar