Her er den perfekte chiliolie som du kender den fra din lokale Shawarma mand – den smager himmelsk på alt fra sharwarma, kebab, falafel, pizza og selv på spejlæg. Faktisk går den til de fleste retter.

Denne opskrift har vi testet utallige gange med små variationer og den er altid en succes. Et glas holder aldrig længere end et par uger før vi må lave en ny portion. Styrken kan varieres opad hvis man ønsker det med enten stærk knust chili, stærkere flager eller lidt frisk chili.

Opskriften beskrevet her er ikke specielt stærk og de fleste burde kunne spise den.

Shawarma / Kebab Chili Sauce i olie

Her er den perfekte chiliolie som du kender den fra din lokale Shawarma mand - den smager himmelsk på alt fra sharwarma, kebab, falafel, pizza og selv på spejlæg. Faktisk går den til de fleste retter.
4.28 fra 18 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Chiliolie
Køkken: Arabisk
Keyword: chiliflager, chiliolie, garam masala, soltørret tomater, tomat pure
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 1 stort glas
Forfatter: Chilinørden

Ingredienser

 • 1 glas soltørret tomater 80 gram
 • 1 tsk hvidløgspulver eller 3 tsk løgpulver
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk garam masala
 • 4 spsk tørret chiliflager
 • 1 tsk cayenne peber eller chili pulver
 • 2 tsk sukker
 • 1 tsk citron saft
 • 200 g tomat pure
 • vegetabilsk olie raps eller solsikke

Sådan gør du

 • Blend de tørret tomater til en jævn masse (jeg benytter en stavblender), blend dem helst uden olien de kommer i. Efter de er blendet kan du hælde olien tilbage til tomaterne.
 • Tilføj alle de andre ingredienser og rør godt rundt i blandingen.
 • Hæld nu almindelig olie i blandingen og rør rundt til den bliver godt mættet. Der skal en del til.
 • Skold et egnet glas i kogende vand.
 • Hæld chili olien på glasset. Sørg for at der er olie nok til at dække massen. Du kan sagtens toppe den af med mere olie hvis der ikke var nok i din blanding.
 • Stil nu på køl og den er reelt klar til brug. Bliver dog bedre efter et par dage.
 • Check altid din chili olie om der er olie nok på glasset da olien er med til at forøge holdbarheden. Er chili/tomat massen blotlagt, skal du give den mere olie.

By Chilinørden

Jeg ELSKER chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Jeg har dyrket mine egne chilier siden 2012 - nogle sæsoner har jeg op til 30 forskellige sorter i vækst. Her på siden forsøger jeg at dele lidt af min erfaring med alle jer andre og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen. Håber du vil skrive en kommentar hvis du har ris/ros eller forslag af forskellig art.

11 thoughts on “Shawarma / Kebab Chili Sauce i olie”
 1. Den smager for vildt!! Har ledt uendelig længe efter den rigtige opskrift på kebab chilisauce og dette er den!!!!! TAK

  1. Olivenolie har en karakteristisk smag, som nogle mennesker elsker, mens andre foretrækker en neutral smagende olie. Hvis du kan lide smagen af olivenolie, og du tror, den vil supplere smagen af chilien og andre ingredienser i din sauce, kan du helt sikkert bruge det. Men hvis du ønsker en mere neutral baggrund for dine krydderier, kan det være bedre at gå med rapsolie eller solsikkeolie.

 2. Fantastisk dejlig chilisauce.
  Tak for opskriften har lavet den en par gange. Er begyndt at smide en kvart teske kanel i, det er rigtig godt
  Mvh Albert

 3. Er der ved denne metode riciko for “pølseforgiftning”, hvilket jeg har læst om, at de er ved alm. chiliolie?

  1. Risko er der altid, men problemet af denne art må stamme fra chiliolier uden nok olie i der står hver dag på et bord i et varmt pizzaria.

   Sørg for god hygiejne, rengjorte skoldet glas, sørg for at olien ALTID dækker chilimassen helt og opbevar i køleskab. Samt lav en portion du kan spise inden for en mdr. tid max. Så er der altså ingen problemer overhovedet.

  1. Den kan uden problemer holde sig flere måneder på køl, dog altid sikre der er olie på toppen. Olien er med til at holde ilt fra selve tomat/chili massen.
   Mit forslag er at lave en portions størrelse du forventer at have en mdr. tid -- så har du ingen bekymringer omkring holdbarhed.

 4. Har testet den og den er bare vildt lækker. passer så godt til alt slags mad både morgen og aften. bookmarked!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering