Her opskriften på en lækker hjemmelavet Chili Sauce med forskellige chili i vi lige havde på lager. Både nogen friske fra drivhuset og nogen fra frost vi plukkede sidste år i drivhuset.
Udover chili er der også tomater, løg, hvidløg og basilikum i. (Se billedet). Det giver lidt konsistens til saucen og god smag.
Hjemmelavet Super Chili Sauce
Ingredienser
- 2 dl hakket chili
- 1 dl friske hakket tomater
- 1 stk løg
- 5 fed hvidløg
- 5 stk basilikum blade
- 2 dl eddike
- ½ dl vand
- ½ dl æble juice
- 1 spsk sukker
- 1 spsk salt
- 1 tsk atamon
Sådan gør du
- Ingredienserne kan varieres lige som du vil, jeg har blot estimeret lidt med ovenstående ingredienser. Du kan tage mere eller mindre af det hele som du selv ønsker.
- Alle frugter og grøntsager hakkes og blendes i en smule vand. Vandet hjælper til at blende nemmere.Når man har en fin lind masse hældes det i en gryde.
- Ca. en spsk sukker, spsk salt, eddike, juice hældes sammen med og omrøres godt. (Jeg brugte 2 DL lager eddike til de viste chili. Og ½ DL juice)
- Kog chilisaucen op til det koger under omrøring og skrue derefter ned på lavt blus så det hele simre.
- Lad det simre i ca. 20 minutter og vurder om saucen har den konsistens du godt vil have. Er den for tyk kan der hældes lidt mere eddike i. Er den for tynd kan du koge det lidt mere og lade væske fordampe.
- Når den har din ønsket konsistens kan du igen blende hele saucen mens den er lun – ibland Atamon og rør rundt. Hæld derefter på egnet flasker.
- Stil nu saucen på køl. Saucen er reelt klar til brug når den er blevet kold, men bliver bedre efter et par dage.
Hvor lang tid kan Chilisaucen holde? Skal have Chili smagning med drengene hvor vi skal smage nogle af dem de bruger i hot ones, og vil også lave min egen og tage med. Men i hvor god tid kan jeg lave den?