Af Chilinørden 18. august, 2018 0 Kommentarer

Hjemmelavet Super Chili Sauce

Her opskriften på en lækker hjemmelavet Chili Sauce med forskellige chili i vi lige havde på lager. Både nogen friske fra drivhuset og nogen fra frost vi plukkede sidste år i drivhuset.
Udover chili er der også tomater, løg, hvidløg og basilikum i. (Se billedet). Det giver lidt konsistens til saucen og god smag.

Ingredienser:

  • Forskellige chili du nu lige har ved hånden.
  • Tomater
  • Løg
  • Hvidløg
  • Basilikum
  • Lager Eddike
  • Vand
  • Æble juice
  • Sukker
  • 1 tsk atamon

Fremgangsmåde:

Jeg har med vilje ikke satte mål på ingredienserne da det hele kan laves lidt på slum. Der er ikke noget rigtig eller forkert man kan gøre.
Alle frugter og grøntsager hakkes og blendes i en smule vand. Vandet hjælper til at blende nemmere.
Når man har en fin lind masse hældes det i en gryde.
Ca. en spsk sukker, spsk salt, eddike, juice hældes sammen med og omrøres godt. (Jeg brugte 2 DL lager eddike til de viste chili. Og ½ DL juice)


Kog chilisaucen op til det koger under omrøring og skrue derefter ned på lavt blus så det hele simre.
Lad det simre i ca. 20 minutter og vurder om saucen har den konsistens du godt vil have. Er den for tyk kan der hældes lidt mere eddike i. Er den for tynd kan du koge det lidt mere og lade væske fordampe.
Når den har din ønsket konsistens kan du igen blende hele saucen mens den er lun – ibland Atamon og rør rundt. Hæld derefter på egnet flasker.
Stil nu saucen på køl. Saucen er reelt klar til brug når den er blevet kold, men bliver bedre efter et par dage.

GD Star Rating
loading...
Hjemmelavet Super Chili Sauce, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
Skrevet i kategorien: Opskrifter

Om skribenten: Chilinørden

Jeg elsker chili og bruger det næsten dagligt i min madlavning. Desuden dyrker jeg selv chilier og har i 2012 samt 2013 sæsonerne ca. 30 forskellige sorter i vækst. Forsøger at dele lidt af min erfaring her på siden og håber at selv lære noget nyt undervejs i processen her.

Skriv en kommentar