Opskrift på den originale Thai Sweet Chili sauce du kender fra klassiske Thai retter. Bruges ofte til ris/kylling retter og giver en sødning og varme samtidig.

Behold frø og frøstokke (det hvide inde i chilien) hvis du godt vil have den lidt hot – ønsker du i stedet en mildere sauce kan du undlade dem.. Dog forsvinder noget af styrken i saucen over tid, så jeg anbefaler man laver den lige lidt stærkere end man regner med man kan klare.

Orginal thai fortykker deres sauce med sukker i stedet hvor de koger det ned til en sirup – vi føler dog allerede der er mere end rigeligt sukker i, derfor stivelsen. Køber du en thai sauce i supermarkedet, vil den også bruge stivelse.

Thai Sweet Chilli Sauce

Opskrift på den originale Thai Sweet Chili sauce du kender fra klassiske Thai retter. Bruges ofte til ris/kylling retter og giver en sødning og varme samtidig.
No ratings yet
Udskriv Pin Rate
Ret: Chili sauce, Sød sauce
Køkken: Asiatisk
Keyword: eddike, hvidløg, jalapeño, rørsukker, salt, sød sauce, thai
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 200 ml
Forfatter: Geo

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk røde jalapeño eller serrano chili
  • 0,25 dl eddike
  • 0,5 dl sukker
  • 0,75 dl vand
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk majsstivelse eller kartoffelstivelse
  • 2 spsk vand

Sådan gør du

  • Purér alle ingredienser pånær vand og stivelse i en blender.
  • Hæld blandingen i en lille gryde og bring til kogning ved middelvarme. Når det simre, skrue ned på medium varme og lad det simre i en 3-5 minutter.
  • Ryst/pisk let stivelse og vand sammen og pisk det ind i blandingen i gryden stille og roligt. Lad det herefter simre i et par minutter. Dette gør at din Thai sauce bliver mere fast i det, som du kender den fra rigtig thai mad.
  • Lad nu din sauce køle og hæld derefter på glas eller flaske. Opbevar i køleskab.
    Vores holder ofte fint en mdr. på køl før vi laver en ny batch 🙂

By Geo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering