Af Geo 25. juli 2016 0 Kommentarer

Thai Sweet Chilli Sauce

Opskrift på den originale Thai Sweet Chili sauce du kender fra klassiske Thai retter. Bruges ofte til ris/kylling retter og giver en sødning og varme samtidig.

Behold frø og frøstokke (det hvide inde i chilien) hvis du godt vil have den lidt hot – ønsker du i stedet en mildere sauce kan du undlade dem.. Dog forsvinder noget af styrken i saucen over tid, så jeg anbefaler man laver den lige lidt stærkere end man regner med man kan klare.

Orginal thai fortykker deres sauce med sukker i stedet hvor de koger det ned til en sirup – vi føler dog allerede der er mere end rigeligt sukker i, derfor stivelsen. Køber du en thai sauce i supermarkedet, vil den også bruge stivelse.

Thai Sweet Chilli Sauce

Geo
Opskrift på den originale Thai Sweet Chili sauce du kender fra klassiske Thai retter. Bruges ofte til ris/kylling retter og giver en sødning og varme samtidig.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Chili sauce, Sød sauce
Køkken Asiatisk
Antal 200 ml

Ingredienser
  

  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk røde jalapeño eller serrano chili
  • 0,25 dl eddike
  • 0,5 dl sukker
  • 0,75 dl vand
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk majsstivelse eller kartoffelstivelse
  • 2 spsk vand

Sådan gør du
 

  • Purér alle ingredienser pånær vand og stivelse i en blender.
  • Hæld blandingen i en lille gryde og bring til kogning ved middelvarme. Når det simre, skrue ned på medium varme og lad det simre i en 3-5 minutter.
  • Ryst/pisk let stivelse og vand sammen og pisk det ind i blandingen i gryden stille og roligt. Lad det herefter simre i et par minutter. Dette gør at din Thai sauce bliver mere fast i det, som du kender den fra rigtig thai mad.
  • Lad nu din sauce køle og hæld derefter på glas eller flaske. Opbevar i køleskab.
    Vores holder ofte fint en mdr. på køl før vi laver en ny batch 🙂
Keyword eddike, hvidløg, jalapeño, rørsukker, salt, sød sauce, thai
GD Star Rating
loading...
Thai Sweet Chilli Sauce, 6.3 out of 10 based on 7 ratings
Skrevet i kategorien: Nyheder, Opskrifter

Om skribenten: Geo

Skriv en kommentar