Af Geo 25. juli, 2016 0 Kommentarer

Thai Sweet Chilli Sauce

Opskrift på den originale Thai Sweet Chili sauce du kender fra klassiske Thai retter. Bruges ofte til ris/kylling retter og giver en sødning og varme samtidig.

Ingredienser

  • 3 store fed hvidløg
  • 2 røde Jalapeño eller Serrano chili (De røde aflange fra supermarkedet)
  • ¼ kop klar lagereddike
  • ½ kop sukker
  • ¾ kop vand
  • ½ tsk salt
  • 1 spk majsstivelse eller kartoffelstivelse
  • 2 spk vand

Fremgangsmåde

Purér alle ingredienser pånær vand og stivelse i en blender.
Hæld blandingen i en lille gryde og bring til kogning ved middelvarme. Når det simre, skrue ned på medium varme og lad det simre i en 3-5 minutter.
Ryst/pisk let stivelse og vand sammen og pisk det ind i blandingen i gryden stille og roligt. Lad det herefter simre i et par minutter. Dette gør at din Thai sauce bliver mere fast i det, som du kender den fra rigtig thai mad.

Lad nu din sauce køle og hæld derefter på glas eller flaske. Opbevar i køleskab.
Vores holder ofte fint en mdr. på køl før vi laver en ny batch 🙂

Noter

Behold frø og frøstokke (det hvide inde i chilien) hvis du godt vil have den lidt hot – ønsker du i stedet en mildere sauce kan du undlade dem.. Dog forsvinder noget af styrken i saucen over tid, så jeg anbefaler man laver den lige lidt stærkere end man regner med man kan klare.

Orginal thai fortykker deres sauce med sukker i stedet hvor de koger det ned til en sirup – vi føler dog allerede der er mere end rigeligt sukker i, derfor stivelsen. Køber du en thai sauce i supermarkedet, vil den også bruge stivelse.

GD Star Rating
loading...
Thai Sweet Chilli Sauce, 6.8 out of 10 based on 5 ratings
Skrevet i kategorien: Nyheder, Opskrifter

Om skribenten: Geo

Skriv en kommentar