Opskrift på den originale Thai Sweet Chili sauce du kender fra klassiske Thai retter. Bruges ofte til ris/kylling retter og giver en sødning og varme samtidig.
Behold frø og frøstokke (det hvide inde i chilien) hvis du godt vil have den lidt hot – ønsker du i stedet en mildere sauce kan du undlade dem.. Dog forsvinder noget af styrken i saucen over tid, så jeg anbefaler man laver den lige lidt stærkere end man regner med man kan klare.
Orginal thai fortykker deres sauce med sukker i stedet hvor de koger det ned til en sirup – vi føler dog allerede der er mere end rigeligt sukker i, derfor stivelsen. Køber du en thai sauce i supermarkedet, vil den også bruge stivelse.
Thai Sweet Chilli Sauce
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 2 stk røde jalapeño eller serrano chili
- 0,25 dl eddike
- 0,5 dl sukker
- 0,75 dl vand
- 0,5 tsk salt
- 1 spsk majsstivelse eller kartoffelstivelse
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Purér alle ingredienser pånær vand og stivelse i en blender.
- Hæld blandingen i en lille gryde og bring til kogning ved middelvarme. Når det simre, skrue ned på medium varme og lad det simre i en 3-5 minutter.
- Ryst/pisk let stivelse og vand sammen og pisk det ind i blandingen i gryden stille og roligt. Lad det herefter simre i et par minutter. Dette gør at din Thai sauce bliver mere fast i det, som du kender den fra rigtig thai mad.
- Lad nu din sauce køle og hæld derefter på glas eller flaske. Opbevar i køleskab.Vores holder ofte fint en mdr. på køl før vi laver en ny batch 🙂