Hele herligheden blendes, til man opnår en jævn sauce.
Saucen hældes i en gryde, og bringes i kog, under omrøring. Når det koger, skrues der ned på lav varme, der tilsættes ½ spsk. smør, og den simre i ca. 20 minutter
Derefter blendes saucen en gang mere, og hældes til slut på glas/flasker der er skoldet i vand, tilsat atamon.
Saucen er STÆRK. På skalaen er den nok oppe på 9 til 10.
Jeg har selv dyrket de chilier der bruges.
Trinidad d´Espelette Hot Sauce
Hele herligheden blendes, til man opnår en jævn sauce.Saucen er STÆRK. På skalaen er den nok oppe på 9 til 10.Jeg har selv dyrket de chilier der bruges.
Udskriv
Pin
Rate
Antal: 1 glas
Ingredienser
- 2 stk Trinidad Scorpion (Uden frø)
- 1 stk Piment d´Espelette (Uden frø)
- 1 stk Løg
- 4 fed Hvidløg
- 2 stk Blomme tomater
- 1 dl Rødvins eddike
- 1 spsk Ketchup
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Sukker
- 1 tsk Basilikum tørret
- ½ spsk Smør
- Atamon
Sådan gør du
- Hele herligheden blendes, til man opnår en jævn sauce.
- Saucen hældes i en gryde, og bringes i kog, under omrøring. Når det koger, skrues der ned på lav varme, der tilsættes ½ spsk. smør, og den simre i ca. 20 minutter
- Derefter blendes saucen en gang mere, og hældes til slut på glas/flasker der er skoldet i vand, tilsat atamon
- Saucen er STÆRK. På skalaen er den nok oppe på 9 til 10.Jeg har selv dyrket de chilier der bruges
Hmmm, den snød mig. Jeg lavede to saucer:
Den ene, som beskrevet ovenfor, og den anden også med jalapenos, men med Aji Pineapple i stedet for, så den ikke blev så stærk.
Den med Trinidad Scorpion var skuffende svag, selvom den duftede ekstremt stærk i forhold til den anden.
Hmmm…
Hejsa
Jeg har lige lavet ovenstående opskrift, med følgende ændringer:
-- Brugte to Trinidad Scorpion Orange (sikkert ca. det samme 😉
-- Istedet for rødvinseddike benyttede jeg æblecidereddike
-- Istedet for en d’Espelette brugte jeg fire modne (halvrøde) jalapeños og én Madame Jeanette
Den er MEGAstærk, og smager godt, men… jeg er lidt overrasket over, hvor meget eddiken trænger igennem i smagen (og duften).
Nu har jeg godt nok brugt æblecidereddike, og det er første gang jeg laver chilisauce, så måske er det helt normalt.
Lugter det også meget af eddike, når du laver hot sauces?
/Tim
I øvrigt alle friskplukkede og hjemmedyrkede…
Lyder til at være en lækker opskrift. Tak for at dele den med os andre 🙂
Har du allerede kunne høste de chili i år?
Ja, det er chili fra i år.
Planterne, både Trinidad og d’Espelette, står indendørs, i en sydvest vendt vindueskarm, og har fine røde frugter på nu.
imponerende nok, jeg er så småt begyndt at høste nu fra drivhus af de tidligste sorter og var ellers tidligt i gang i januar med at spire frøene.
Jeg uploader snart nogen opskrifter hvor jeg fermenterer mine chili -- giver bedre/rundere smag til saucen og gør holdbarheden lang så den kan opbevares i skab.