Af Lars H-Nielsen 21. juli 2019 3 Kommentarer

Trinidad d´Espelette Hot Sauce

Hele herligheden blendes, til man opnår en jævn sauce.
Saucen hældes i en gryde, og bringes i kog, under omrøring. Når det koger, skrues der ned på lav varme, der tilsættes ½ spsk. smør, og den simre i ca. 20 minutter
Derefter blendes saucen en gang mere, og hældes til slut på glas/flasker der er skoldet i vand, tilsat atamon.

Saucen er STÆRK. På skalaen er den nok oppe på 9 til 10.

Jeg har selv dyrket de chilier der bruges.

Trinidad d´Espelette Hot Sauce

Hele herligheden blendes, til man opnår en jævn sauce.
Saucen er STÆRK. På skalaen er den nok oppe på 9 til 10.
Jeg har selv dyrket de chilier der bruges.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Chili sauce
Køkken: Dansk
Keyword: atamon, hvidløg, ketchup, Piment d´Espelette, Trinidad Scorpion
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 1 glas
Forfatter: Lars H-Nielsen

Ingredienser

  • 2 stk Trinidad Scorpion (Uden frø)
  • 1 stk Piment d´Espelette (Uden frø)
  • 1 stk Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 2 stk Blomme tomater
  • 1 dl Rødvins eddike
  • 1 spsk Ketchup
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker
  • 1 tsk Basilikum tørret
  • ½ spsk Smør
  • Atamon

Sådan gør du

  • Hele herligheden blendes, til man opnår en jævn sauce.
  • Saucen hældes i en gryde, og bringes i kog, under omrøring. Når det koger, skrues der ned på lav varme, der tilsættes ½ spsk. smør, og den simre i ca. 20 minutter
  • Derefter blendes saucen en gang mere, og hældes til slut på glas/flasker der er skoldet i vand, tilsat atamon
  • Saucen er STÆRK. På skalaen er den nok oppe på 9 til 10.
    Jeg har selv dyrket de chilier der bruges
GD Star Rating
loading...
Trinidad d´Espelette Hot Sauce, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Skrevet i kategorien: Opskrifter

Om skribenten: Lars H-Nielsen

3 Kommentarer til "Trinidad d´Espelette Hot Sauce"

Trackback | Kommentar feed

  1. Chilinørden siger:

    Lyder til at være en lækker opskrift. Tak for at dele den med os andre 🙂
    Har du allerede kunne høste de chili i år?

    • Lars H-Nielsen siger:

      Ja, det er chili fra i år.
      Planterne, både Trinidad og d’Espelette, står indendørs, i en sydvest vendt vindueskarm, og har fine røde frugter på nu.

      • Chilinørden siger:

        imponerende nok, jeg er så småt begyndt at høste nu fra drivhus af de tidligste sorter og var ellers tidligt i gang i januar med at spire frøene.

        Jeg uploader snart nogen opskrifter hvor jeg fermenterer mine chili -- giver bedre/rundere smag til saucen og gør holdbarheden lang så den kan opbevares i skab.

Skriv en kommentar