Udskriv
0 fra 0 stemmer

Chili sauce (Bubba chili)

Opskrift på en smagfuld chilisauce lavet udelukkende på én chili (Bubba chili). Der er en middelstærk chili der er lige over Jalapeños i styrke.
Saucen smager skønt, frugt-agtig og har et helt godt bid. Passer godt til alt slags mad hvor man vil spice tallerkenen lidt op.
Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Chili sauce
Køkken: Dansk
Keyword: bubba, eddike, hvidløg, tomat
Antal: 300 ml
Forfatter: Chilinørden

Ingredienser

  • 5 dl hakket chili Bubba
  • 6 fed hvidløg
  • 2 dl eddike evt. æblecider eddike
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ dl tomat sauce
  • ½ dl vand

Sådan gør du

  • Alle ingredienser kan varieres som behag. Kun din fantasi sætter grænsen. Grundlæggende skal der blot chili, eddike, salt i – der ud over kan du selv putte alt i du ønsker.
  • Start med at hakke chili og hvidløg. Du kan med fordel starte med at blende chili, hvidløg og vand sammen i en blender eller med en stavblender.
  • Hæld derefter massen i en gryde og varm op under svag varme. Tilsæt eddike, salt, tomat og sukker og lad det simre en lille time under låg.
  • Blend nu massen igen til en fin lind masse så der ingen klumper er tilbage.
  • Hæld tilbage i gryden og lad det koge langsomt op igen. Vurder konsistensen, er den for tyk kan du tilsætte mere eddike, er den for tynd kan du koge den længere uden låg indtil den har den konsistens du ønsker.
  • Hæld den derefter på atamon skoldet flasker eller glas og stil straks på køl.
  • Chilien er reelt klar efter afkøling, men bliver blot bedre med tid. Den kan holde sig mindst et ½ år på køl.