Udskriv
0 fra 0 stemmer

Thai Sweet Chilli Sauce

Opskrift på den originale Thai Sweet Chili sauce du kender fra klassiske Thai retter. Bruges ofte til ris/kylling retter og giver en sødning og varme samtidig.
Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Ret: Chili sauce, Sød sauce
Køkken: Asiatisk
Keyword: eddike, hvidløg, jalapeño, rørsukker, salt, sød sauce, thai
Antal: 200 ml
Forfatter: Geo

Ingredienser

  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk røde jalapeño eller serrano chili
  • 0,25 dl eddike
  • 0,5 dl sukker
  • 0,75 dl vand
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk majsstivelse eller kartoffelstivelse
  • 2 spsk vand

Sådan gør du

  • Purér alle ingredienser pånær vand og stivelse i en blender.
  • Hæld blandingen i en lille gryde og bring til kogning ved middelvarme. Når det simre, skrue ned på medium varme og lad det simre i en 3-5 minutter.
  • Ryst/pisk let stivelse og vand sammen og pisk det ind i blandingen i gryden stille og roligt. Lad det herefter simre i et par minutter. Dette gør at din Thai sauce bliver mere fast i det, som du kender den fra rigtig thai mad.
  • Lad nu din sauce køle og hæld derefter på glas eller flaske. Opbevar i køleskab.
    Vores holder ofte fint en mdr. på køl før vi laver en ny batch 🙂