chiliolie
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Chiliolie fra Chiliniøren

Opskrift på en piri piri chiliolie indsendt af Chiliniøren.
Den minder om vores populære Sharwarma Chiliolie - prøv evt. begge metoder for at finde hvilken du bedst kan lide.
Denne version varmebehandles ingredienserne.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Ret: Chiliolie
Køkken: Dansk
Keyword: bird eye, chiliolie, garam masala, piri piri, soltørret tomater, tomat pure
Antal: 400 ml
Forfatter: Chilinørden

Ingredienser

  • 4 spsk tørret/hakket piri piri eller bird eye chili
  • 2 ds tomat pure 2*140 g
  • 1 glas soltørret tomater 280 g
  • 3 fed hvidløg
  • 4 dl raps olie
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt cayenne peber
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Varm en gryde op og tilsæt tomatpure – lad det få en god tur på varmen i et par minutter (så pureen blive let karamelliseret).
  • Hæld den varme pure over i en tallerken.
  • Tilsæt nu dine chiliflager til den tomme varme gryde – lad dem hurtigt få et par sekunder inden de begynder at ryge – hæld derpå olien på – knus derefter de fede hvidløg og lad det småkoge over svag varme i ca. et lille minuts tid.
  • Tilsæt nu den varme pure tilbage i gryden og rør godt rundt.
  • Tilsæt krydderier og salt ved konstant omrøring og fjern efterfølgende gryden fra varmen.
  • Hæld på glas og sæt på køl – indholdet kan spises med det samme, men hvis den helt store guldmedalje skal frem, så giv chiliolien en uges tid, så ingredienserne kan udveksle deres aromaer.