chilisaucer
Udskriv
4 fra 1 stemme

Chilisauce - den nemme

For at lave en hurtig og nem chilisauce, kan du følge denne opskrift. Det vil maks. tage 1 time og saucen kan sagtens konserveres og holde hele vinteren.
Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t
Ret: Chili sauce
Køkken: Dansk
Keyword: chili, chiliflager, eddike, løg, rørsukker, salt, tomat
Antal: 200 ml
Forfatter: Chilinørden

Ingredienser

  • 6 stk friske tomater
  • 2 stk løg
  • 4 stk chili evt jalapeño
  • 0,75 dl eddike
  • 0,33 dl sukker evt rørsukker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk chiliflager

Sådan gør du

  • Du skal blot hakke det hele op fint og hælde i en gryde og koge det op under medium varme. Lad det hele koge godt i ca. 20 minutter.
  • Lad blandingen køle ned stille og roligt og blend derefter enten i en blender eller stavblender, indtil det får en fin konsistens (eller til den får den konsistens du ønsker).
  • Varm igen saucen stille og roligt og lad den simre en 30 minutters tid – bliver saucen for tyk, kan du hælde en smule vand i.
  • Efter de 30 minutter kan du vælge at konserverer – følg da anvisningen på din Atamon eller andet produkt du vælger.