Der skal benyttes de kendte små Thai Chili. Du enten selv kan dyrke eller købe friske i din lokale Thai butik – de er meget stærke.Opskriften her giver et produkt der minder om Sambal Oelek. Samme som du kan købe i supermarkedet, blot i helt frisk udgave.
Forb. tid10 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Samlet tid20 minuttermin
Ret: Chili sauce
Køkken: Asiatisk
Keyword: eddike, hvidløg, rørsukker, sambal oelek, thai chili
Antal: 100ml
Forfatter: Rasmus
Ingredienser
1½dlhakket thai chili
2fedhvidløg
½dleddike
1spsksukker
Sådan gør du
Det der svare til 1½ DL hakket Thai chili puttes i en blender/food processor og du lader den hakke det godt igennem. (Advarsel: Dette kan give nogen meget hæftige dampe der gør ondt i øjne/næse, så pas på dig selv 🙂 )
Efter et minuts tid i blenderen hældes chilien i en skål og blandes grundigt med de andre ingredienser.
Hældes på glas og stilles gerne væk et køligt/mørkt sted i op til en uge før den tages i brug for at opnå den bedste smag.
Er man utålmodig kan den dog stadig benyttes straks, men uden de nuancer i saucen der vil komme med lidt modningstid.
Som altid er det stokken og frøene der giver den meste styrke, så du bestemmer selv om du vil have endnu flere frø (stærkere) i eller mere frugtkød (mildere)