Go Back
+ servings
Udskriv
No ratings yet

Frisk Thai Chili Sauce

Der skal benyttes de kendte små Thai Chili. Du enten selv kan dyrke eller købe friske i din lokale Thai butik – de er meget stærke.
Opskriften her giver et produkt der minder om Sambal Oelek. Samme som du kan købe i supermarkedet, blot i helt frisk udgave.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Chili sauce
Køkken: Asiatisk
Keyword: eddike, hvidløg, rørsukker, sambal oelek, thai chili
Antal: 100 ml
Forfatter: Rasmus

Ingredienser

  • dl hakket thai chili
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl eddike
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

  • Det der svare til 1½ DL hakket Thai chili puttes i en blender/food processor og du lader den hakke det godt igennem. (Advarsel: Dette kan give nogen meget hæftige dampe der gør ondt i øjne/næse, så pas på dig selv 🙂 )
  • Efter et minuts tid i blenderen hældes chilien i en skål og blandes grundigt med de andre ingredienser.
  • Hældes på glas og stilles gerne væk et køligt/mørkt sted i op til en uge før den tages i brug for at opnå den bedste smag.
  • Er man utålmodig kan den dog stadig benyttes straks, men uden de nuancer i saucen der vil komme med lidt modningstid.
  • Som altid er det stokken og frøene der giver den meste styrke, så du bestemmer selv om du vil have endnu flere frø (stærkere) i eller mere frugtkød (mildere)